NLXL

nlxl

NLXL is in november 2010 in Nederland opgericht door Rick en Esther Vintage. Het bedrijf richt zich op behang van premiumkwaliteit. De eerste verzameling achtergronden is ontworpen door de beroemde Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek en werd onmiddellijk een wereldwijd succes. De 'Scrapwood Wallpaper' collectie wordt verkocht in 56 landen. In 2012 lanceerde NLXL 2 nieuwe collecties met Europa's populairste conceptstore Merci uit Parijs en de Nederlandse ontwerper Piet Boon. Deze collecties zijn geïntroduceerd op ICFF New York, Pulse Show London en Japantex Tokio.NLXL Wallpaper heeft geen patroon of herhaling. Dit betekent dat er geen 2 planken hetzelfde zijn in de Scrapwood Wallpaper-collectie, of dat elk blik uniek is in de Brooklyn Tins-collectie (uiteraard is elke rol hetzelfde). Dit maakt de NLXL behangcollecties uniek. Het behang is klasse A dubbellaags vliesbehang. Het voordeel hiervan is dat u niet het behang, maar de muur voorziet van lijm. Dus geen geklieder met een behangtafel. Het materiaal is afwasbaar, ook na jaren weer makkelijk te verwijderen en zeer kleurvast. Te gebruiken in vele woonruimtes, showrooms, kantoorruimtes, enz.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Scrapwood-behang door piet hein eek

NLXL's eerste collectie in 2010, Scrapwood Wallpaper door Piet Hein Eek, veranderde de behangsector. Het werd een doorslaper en is nu verkrijgbaar in meer dan 70 landen.

Drie jaar na de lancering van de originele Scrapwood Wallpaper-collectie, is NLXL trots om een hernieuwde samenwerking met Piet Hein Eek te introduceren om 'Scrapwood Wallpaper 2' te creëren. De nieuwe collectie bestaat uit 8 ontwerpen en is gebaseerd op de 'afval'-meubelcollectie van Piet Hein Eek. Het bevat nieuwe elementen zoals balken, dwarshout en planken.

Piet Hein Eek: "Deze nieuwe collectie is een aanvulling op de vorige. Voor deze eerste collectie hebben we enkele planken uit mijn werkplaats gescand en op de markt gebracht. Deze keer streefden we naar een meer conceptuele benadering. Het werken aan deze collectie bleek veel interessanter dan de eerste keer. We kozen ook voor een nieuwe, superluxe, matte afwerking, zodat het behang er nog realistischer uitziet ". (Foto Sander de Hooge)

NLXL