Morsø

Morsø Design

Deens design heeft de wereld al vele jaren in vervoering gebracht. Met een look en feel die kenmerkend is voor Denemarken, hebben de architecten en ontwerpers van het land van het Deense design een echt sprekend punt gemaakt. Kaare Klint, Monica Ritterband en Sigvard Bernadotte zijn drie bekende ontwerpers die voor Morsø el een aantal fraaie design hebben ontworpen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Morsø geschiedenis

N. A. Christensen richtte de Morsø-gieterij op in 1853 op het Deense Limfjord-eiland Mors. De Morsø-gieterij kreeg de titel van hofleverancier aan het Koninklijk Deens Gerechtshof in 1915, toen de eerste Morsø-tegelkachel werd geïnstalleerd in het Amalienborg-paleis in Kopenhagen.

Morsø heeft een lange en traditionele ontwerpgeschiedenis, waar onder andere Kaare Klint, Klaus Rath, Monica Ritterband en vele andere bekende ontwerpers hebben de standaard gezet voor het tijdloze ontwerp van Morsø. Morsø heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld, zowel op het gebied van design, functionaliteit als de omgeving, en het doorgaande materiaal is zoals altijd zwart gietijzer. Daar zijn goede redenen voor. Het unieke gietijzer heeft geweldige hittebehoudeigenschappen, garandeert de goede kwaliteit en kan niet verslijten.

Sinds augustus 2016 is F & H de verdeler in Denemarken, Noorwegen en Zweden van Morsø kookgerei - N.A.C. - vernoemd naar de oprichter en outdoorproducten, waaronder de gietijzeren kachel Morsø Forno voor gebruik buitenshuis.

Morsø