Magisso

magisso

Het Finse Magisso brak in 2006 door met de magnetische vaatdoekhouder, die ervoor zorgt dat de vaatdoek niet meer over de keukenkraan hoeft te hangen of niet meer in de weg ligt op uw opgeruimde keukenblad. Een ingenieus systeem dat werkt met magneten aan de binnen- en buitenzijde van de spoelbak. Deze vaatdoekhouder is een absolute best seller en winnaar van vele designprijzen. Geheel in de stijl van deze Finse fabrikant zijn hierna nog andere inventieve en stijlvolle produkten op de markt gekomen, zoals de taart- en cakesnijder, de snijplank en de baraccessoires van terracotta.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Magisso 

Het verhaal van Magisso begon in 2008 met twee mannen, Juhani en Anssi. Ze wilden een internationaal ontwerpbedrijf starten, zonder voorafgaande kennis van of ervaring met ontwerp of internationaal zakendoen.

Keukenoplossingen.

Wat ze wel hadden, was een brandende passie om vervelende alledaagse problemen op te lossen en het leven gemakkelijker te maken. Eén puzzel die de jongens voortdurend bespraken, was bijvoorbeeld 'waar ter wereld kun je je vaatdoek plaatsen?'.

Keuken hygiëne 

Sterker nog, mensen zouden in de loop van de tijd gewoon nonchalant hun vochtige, door bacteriën geteisterde keukendoek gooien: bovenop de kraan, naast de kraan, misschien zelfs in hun keukenkastjes.

In 2009 lanceerde Magisso de innovatieve magnetische stoffen houder en onmiddellijk wisten Juhani en Anssi dat ze hun plekje hadden gevonden: een ontwerp dat zowel adembenemend mooi is als aangenaam probleemoplossend.

Het leven is gevuld met kleine alledaagse problemen en de iconische Cloth Holder was slechts een eerste blik op wat Magisso in petto had. In 2011 werkten het Magisso-duo samen met Maria Kivijärvi, een opkomend ontwerpertalent. De legendarische Magisso Cake Server is ontstaan uit een samenwerking die het begin zou zijn van een meerjarige partnerschap met meerdere producten tussen Magisso en Maria.

magisso cake server cake

De slimme, maar toch verbluffende Cake Server was meteen een hit: tot nu toe heeft deze 4 internationale designprijzen gewonnen, de instructievideo heeft maar liefst 50 miljoen views gekregen en - leuk feit - het wordt algemeen beschouwd als het meest voorkomende huwelijksgeschenk in Finland. Zoek het niet op, geloof ons gewoon.

De Cake Server werd gevolgd door een reeks hits, zoals onze unieke kantelbare theekop. Ontworpen door Laura Bougdanos en Vesa Jääskö, bleek de theekop een groot succes te zijn dat nog altijd een van onze bestsellers is.

Begrijp ons niet verkeerd - onze kantoorkasten staan vol met gruwelijke prototypen die nooit het goede licht zullen zien. Ja, de opstartgeest is bij Magisso altijd sterk geweest, en dat betekent dat we ervoor gaan - als een productidee mislukt, betekent dat alleen dat je de kennis hebt opgedaan om de volgende nog beter te maken.


Meer dan 29 designonderscheidingen later gedijen we nog steeds van dezelfde passie die Juhani en Anssi op die zonnige dag in september 2008 in Juhani's appartement hebben gevoed. Voor ons is elk obstakel een kans. We worden gedreven door de wens om problemen op te lossen en prachtige ontwerpen te maken - voor jou.

Bedankt dat je een deel bent van het Magisso-verhaal.

Magisso