Korbo

korbo

Korbo's handgeweven draadmanden zijn functioneel en tijdloos met een historie die terug gaat naar het begin van de jaren 20 van de vorige eeuw! In het begin werden de manden vooral gebruikt door vissers en boeren. Tegenwoordig worden ze multifunctioneel ingezet in en rondom huis. De manden van Korbo zijn oersterk, mede doordat ze uit één stuk handgeweven zijn en geen laspunten hebben. Bovendien zijn ze bestand tegen weer en wind door het gebruik van gegalvaniseerd staal en roestvrijstaal. De Korbo manden worden vandaag de dag wereldwijd gewaardeerd om hun schoonheid, functionaliteit en blijvend design.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zweedse traditie sinds 1922

Korbo handgeweven draadmanden zijn functionele en tijdloze manden met een geschiedenis die dateert uit het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw in Zweden. Vroeger werden de manden gebruikt door vissers en boeren of iedereen die behoefte had aan een betrouwbare uitvoering en opslag die bestand was tegen weer, wind en slijtage.
Het ontwerp, de visie en het vakmanschap achter de mand is nog steeds zo relevant als toen. De foto hierboven is uit 1947 en genomen in het kleine vissersdorpje Skägganäs, gelegen aan de oostkust van Zweden. De basket die de vissers gebruiken is de Classic 35.

Korbo

Vaardig vakmanschap

Achter elke mand schuilt traditie en vakmanschap. Onze manden worden zorgvuldig met de hand geweven door trotse en ervaren vakmensen.
Het duurt jaren om het vaartuig volledig onder de knie te krijgen. Omdat ze volledig handgeweven zijn, zijn geen manden identiek aan elkaar.

Alle manden worden individueel ondertekend door de vakman die de manden weefde.

Korbo

Gewoven door een individuele draad

De productie van de draadmanden begon in 1922 in Furufjäll. Sindsdien zijn de manden met de hand geweven met exact dezelfde techniek.

Ons unieke ontwerp, een enkele volledig met de hand geweven draad zonder lasnaden, is de reden waarom Korbo-manden zo duurzaam zijn.
Er zijn eenvoudig geen delen van de mand die uit elkaar kunnen vallen.

Korbo

MATERIAAL

De Korbo-mandjes zijn verkrijgbaar in vier verschillende materialen. Naast de originele materialen, gegalvaniseerd staal en zuurbestendig roestvrij staal, zijn sommige korfjes nu gemaakt van koper en messing.

Galvanisatie is een proces dat wordt gebruikt om corrosie van het staal te voorkomen door een fysieke barrière van zink aan het oppervlak toe te voegen. Gegalvaniseerd staal wordt al meer dan 150 jaar effectief gebruikt en de draad zal na verloop van tijd een mooie, matte patina verkrijgen.

Zuurbestendig roestvrij staal heeft een grote weerstand tegen corrosie en kan worden gebruikt in het zeeklimaat. Het staal krijgt zijn eigenschappen door de toevoeging van verschillende legeringen en edele metalen zoals chroom, nikkel en molybdeen. De manden in zuurbestendig roestvrij staal hebben een oppervlak dat blijft glanzen, ongeacht de milieublootstelling.

De manden in koper en messing zijn geweven door massief koper en koperdraad. Na verloop van tijd zal zich op het oppervlak van de draad een natuurlijke aantasting ontwikkelen die het een mooie patina geeft.

Korbo