Thermoskannen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat zijn de verschillen tussen geïsoleerde, vacuüm en thermoskannen?

Je ziet deze termen voortdurend rondslingeren, maar je hebt nooit enig idee wat ze betekenen. Het enige wat u zoekt, is een thermoskan die de tand des tijds doorstaat en, nog belangrijker, de warmte vasthoudt. Moet u een isolatie thermoskan, een vacuüm thermoskan of een normale thermoskan kiezen? Maakt u geen zorgen, want we zijn hier om uw verhaal te verduidelijken en uw leven een beetje gemakkelijker te maken. 

Isolatie thermoskannen

Isolatie thermoskannen, of dubbele wandthermoskannen, zijn zeer eenvoudige thermoskannen die een binnen- en buitenmuur huisvesten om de temperatuur van dranken te handhaven. De binnenmuur maakt meestal gebruik van roestvrij staal, terwijl de buitenmuur kan bestaan uit roestvrij staal, plastic of andere soorten gepatenteerde materialen die de laatste jaren aan de oppervlakte zijn gekomen. Af en toe worden ook interieurs van keramiek, glas of kunststof gebruikt. Deze opties zijn met name geschikt voor mensen met een scherp gehemelte die niet van de metaalsmaak houden wanneer ze van metaal drinken, vooral met koffie.

Vacuüm thermoskannen

Vacuüm kannen, ook bekend als thermoses, zijn een soort isolatiekannen. Het verschil is dat ze op een vacuüm vertrouwen - een ruimte die bijna helemaal ontdaan is van lucht. Omdat vacuums in wezen lege ruimtes zijn, zijn er weinig moleculen aanwezig om warmte door geleiding over te dragen. Veel van deze vacuümkamers zijn ook gecoat met een reflecterend materiaal zoals zilver om warmteverlies door straling te voorkomen.

Thermoskan

Een thermoskan is elke soort kan die thermische isolatie biedt, wat betekent dat het geen categorie op zichzelf is! Zie het als een algemene term voor elke kan die uw brouwsel warm of ijskoud houdt.

Verschil tussen een glazen of een aluminium binnenwand:

Glazen binnenwand

  • Dubbelwandig glas: lage thermische geleidbaarheid 
  • Zilveren coating aan de binnenkant: laag thermisch stralingsvermogen
  • Vacuüm tussen de wanden: geen convectie of geleiding
  • De enige manier om warmte te laten ontsnappen is door geleiding langs het glas. Geleiding houdt verband met geleidbaarheid x de dikte van het glas
  • De glazen binnenflessen moeten met een borstel worden schoongemaakt en kunnen niet in de vaatwasser

De nieuwe roestvrijstalen containers zijn tegenwoordig erg goed:

  • Dubbelwandig roestvrij staal: enigszins lage thermische geleidbaarheid 
  • Vacuüm tussen de wanden: geen convectie of geleiding
  • De enige manier om warmte te laten ontsnappen is door geleiding langs de RVS wand, maar het geleidingspad is erg smal vanwege de dunheid van het roestvrij staal.
  • Kan in de vaatwasser

Merken thermoskannen bij 5cc 

Thermoskannen zakelijk bestellen?

Wilt u grotere aantallen thermoskannen zakelijk bestellen? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee. Of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Mail ons of bel ons op: 0416-532417.

 Zoekt u product  dat u onverhoopt niet kunt vinden op onze website? Laat het ons gerust weten. Het kan echter voor komen dat we een product (nog) niet hebben opgenomen. Wij kunnen elk product uit de lopende collectie voor u leveren dus aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice; bij voorkeur ontvangen we een e-mail, zodat wij u daarop kunnen antwoorden.