Georg Jensen kandelaars

Ontdek de wereld van design kandelaars van Georg Jensen.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Georg Jensen kandelaars

Zoekt u een kandelaar van Georg Jensen? Dan bent u hier aan het goede adres. 5cc biedt het complete assortiment aan. U vindt hier dus alle kandelaars van dit bijzondere designer merk. Georg (Arthur) Jensen was een zeer beroemde zilversmid uit Denemarken. Hij ontwierp zeer exclusieve objecten die uitsluitend in echt zilver werden uitgevoerd. Voor de gewone mensen was dit onbetaalbaar en het is dan ook niet vreemd dat hij uitsluitend werkte voor de rijken, zoals het Deense Koningshuis. Toen het bedrijf commerciëler werd en men ook de gewone burgers tot de doelgroep gingen behoren, werden de producten meer en meer in roestvrijstaal uitgevoerd. In de hedendaagse collectie zijn er nog steeds kandelaars die door Georg Jensen zelf zijn ontworpen; dit zijn de zgn. "Masterpieces". Na zijn dood in 1931 werkt(e) het bedrijf met vele topdesigners om zijn filosofie voort te zetten, zoals Henning Koppel, Sigvard Bernadotte, Maria Berntsen, Constantin Wortmann en Patricia Urquiola.

Georg Jensen vloerkandelaars

De vloerkandelaars van Georg Jensen zijn zeer indrukwekkend. Ze zijn ontworpen door Constantin Wortmann en maken onderdeel uit van de zeer befaamde productserie Cobra. De vloerkandelaars zijn verkrijgbaar in 3 hoogtes, te weten 40 cm, 50 cm en 60 cm en ze zijn uitgevoerd in gepolijst roestvrijstaal en in verguld roestvrijstaal. 

Georg Jensen adventkandelaar

De adventkandelaar heeft vier "armen" voor vier kaarsen en kan gebruikt worden tijdens de vierwekelijkse periode vóór Kerstmis. Elke week wordt er één kaars wordt ontbrand. Als het Kerstmis is, branden alle 4 de kaarsen. Georg Jensen heeft een schitterende collectie adventkandelaars, waarvan de serie "Season" de bekenste is. Ze zijn er in gematteerd en spiegelglans roestvrijstaal alsook in een exclusieve vergulde uitvoering.

Populaire kandelaars van Georg Jensen

Bekijk hier de top 5 meest populaire Georg Jensen kandelaars van de afgelopen jaren:

  1. Georg Jensen kandelaar Season gepolijst rvs: een prachtige adventkandelaar of tafelkandelaar, uitgevoerd in gepolijst roestvrijstaal. Ideaal voor Kerstmis of andere sfeervolle winteravonden binnenshuis.
  2. Georg Jensen kandelaarset 2 stuks Cafu gepolijst rvs: ideaal voor op de gedekte tafel als sfeerelement. 
  3. Georg Jensen kandelaarset Cobra set van 3: al jaren zeer populair en dat is niet vreemd wat ons betreft. De Cobra kandelaar heeft een prachtig, exclusief design en is o.a. verkrijgbaar als giftset met 3 stuks.
  4. Georg Jensen kandelaar Copenhagen: zeer fraaie 2-armige kandelaar ontworpen door Søren Georg Jensen in 1960.
  5. Georg Jensen kandelaar Glow mat rvs: een stijlvolle kandelaar vervaardigd uit gematteerd roestvrijstaal.

Tip: een Georg Jensen kandelaar is pas echt compleet met Georg Jensen kaarsen met opdruk van het merk. Deze zijn standaard niet inbegrepen.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van het juiste product? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen!