Eva Solo bierglazen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eva Solo Bierglazen

Het Eva Solo-bierglas is ontworpen in nauwe samenwerking met enkele van de beste brouwers van Denemarken. Net als bij wijn, hebben de verschillende bieren een speciaal glas nodig om te kunnen genieten van de unieke eigenschappen van elk type bier - en de vorm van het glas helpt ook om de juiste schuimkraag op het bier te creëren.

Er zijn verschillende soorten bier, elk met zijn eigen onderscheidende kenmerken, in termen van smaak, kleur en schuim. Deze eigenschappen kunnen meestal worden verbeterd door bij het drinken van uw bier een speciaal soort glas te kiezen. Net zoals er verschillende soorten glas zijn voor de verschillende soorten wijn en sterke drank, om precies hetzelfde resultaat te bereiken.

De juiste bierglazen geven de perfecte drinkervaring

Veel van de ervaring met het drinken van bier gaat over het kunnen zien van de levendigheid en kleur van het bier. Bovendien gaat het om genieten van het schuim en aroma wanneer je je neus over het glas legt voordat je drinkt. Dit zijn allemaal factoren die kunnen worden bevorderd door het juiste glas voor het bier te kiezen.

Over het algemeen zijn er twee soorten: er is het lange, slanke bierglas voor een goed witbier, gebrouwen volgens de Belgische tradities, en dan is er het meer cognacvormige pilsglas dat nog betere mogelijkheden biedt om van het aroma te genieten en het bier te verwarmen in je hand.

Deze twee zijn de soorten die Eva Solo heeft geproduceerd in samenwerking met professionele brouwers. Beide hebben de iconische schuine rand die de Eva Solo-bril kenmerkt. Het bierglas heeft ook een voet om aan te geven dat bier moet worden genoten en net zo serieus moet worden genomen als wijn.

Lager bierglas

Het Lager-glas is ontworpen om u de beste mogelijkheden te bieden om te genieten van het schuim en de geur van uw pilsener. Het glas toont ook prachtig de gouden kleur van het bier en zijn sprankelende bubbels.

De ronding en de schuine rand nabij de bovenkant van het glas behouden de schuimkroon die ontstaat wanneer u het bier giet. Het schuim zorgt ervoor dat het bier langer blijft borrelen, zodat je langer van de bubbels kunt genieten - zowel visueel in het glas als wanneer je het bier drinkt.

Het cognacvormige bierglas is ook geschikt om te genieten van sterkere, donkere bieren, omdat je dan het bier in je hand kunt opwarmen. Voor de iets sterkere bieren is meestal een drinktemperatuur van 12-14 ° C nodig om de speciale kenmerken van het bier te laten ontstaan.

Tegelijkertijd positioneert het het relatief lage, brede glas bier aan de voorkant van de mond, waar we vooral zure, zoute en bittere smaken opmerken. Ook de breedte van het glas verhoogt de kans dat het bier gelijkmatiger in uw mond wordt verdeeld.

Tarwebierglas

Een tarwebier wordt het best geserveerd in een groot, slank glas dat een beetje naar de top versmalt. Het lijkt erg op een champagneglas. De vernauwende en schuine rand zorgt voor een prachtige schuimkroon aan de bovenkant van het glas, terwijl ook het aroma van het witte bier wordt geconsolideerd.

Ook de hoogte van het glas biedt grote mogelijkheden om de prachtige gele kleur van het witbier in ogenschouw te nemen en te genieten van het kijken naar de luchtbelletjes helemaal omhoog door het glas.

Bovendien zorgt de hoogte van het glas en de nauwe opening ervoor dat het bier terechtkomt op de precieze delen van de tong, waar u de bitterheid van het bier het beste kunt waarderen.

Bierglazen voor alle soorten bier

Met de twee bierglazen van Eva Solo bent u goed uitgerust, ongeacht het type bier dat u uw gasten wilt serveren. Dus, als je serieus bent over je bier en er een echte interesse in hebt, zou je huis beide biertypen bierglas beschikbaar moeten hebben.